Tips på skorpdeg?
Vilken hastighet skall jag anväda till skorpdegar med en elvisp. Jag vispar 6 min på medelhastighet med degkrokar. Bullängderna faller alltid ihop och spricker. Varför. Jag har 185 gr på ugnen.
- Maria
Jag vet inte vilken sorts skorpor du bakar. Är det en jästdeg eller bakpulver? Om du bakar vanliga bullar till skorpor så är det bra att knåda ordentligt - 6 minuter med degkrokar låter inte för lång tid, snarare för kort. Att de faller ihop låter som om du har en för vek deg, det vill säga den bör ha mera mjöl i sig. Mer än så kan jag nog inte säga med det jag fick veta. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SalladsreceptMatig salladEn fräsch sallad kan vara mättande nog för en hel middag. Fetaostsallad är snabbt, lätt och gott! PajreceptLättlagad fest!Paj till helgen? Gör någon av de klassiska recepten eller en ny variant av paj med korv och champinjoner! MorotskakorKakor som håller i längdenPå de flesta svenska caféer med självaktning kan man beställa morotskaka. Det är inte utan anledning! Rivna morötter gör kakan härligt saftig. Även rödbetor går bra att använda och resultatet blir en färgstark rödbetskaka som är extra god med citronglasyr. Glöm bara inte bort den klassiska, kryddiga morotskakan - det är ett bakverk som håller i längden. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|