Kletigt rågbröd?
Jag har en fråga angående Danskt rågbröd. Jag har ett par recept som jag bakar enligt beskrivning, men de har en tendens att bli degiga i mitten. Vilket gör att brödet kletar fast vid kniven när man skär. Har du något tips på hur man undviker detta eller vad jag kan tänkas göra för fel?
- Mari
Nu har jag inte sett receptet du bakar efter så jag får ge några generella förslag: Ju större andel av degen som består av rågmjöl, desto svårare att få ett "luftigt" bröd - beroende på att råg inte jäser upp på det sätt som vete gör. Du kan till exempel blanda i mera vete/ vete med hög proteinhalt. Om brödet är degigt tyder det på att det inte är genombakat. Jag skulle prova att förlänga tiden och eventuellt sänka temperaturen lite. Just grova rågbröd brukar ju behöva rätt långbaktid. Att skålla mjölet ger också ett bättre bakresultat, det kan du prova. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostbullarBaka tre sorters bullar av samma deg!Nybakade frukostbullar får den segaste morgon att ljusna. Prova att baka tre sorters bullar av samma deg! PepparkakorFörklädet på, pepparkaksdags!Nionde december firas pepparkakans dag med buller och bång. Det är tid att baka pepparkakor! LammreceptLyckas med lamm
Lamm är rejäl mat. Smakrikt i sig själv och ofta använt till kryddiga rätter. En lammstek i ugnen är riktig festmat som passar året om – både varm och kallskuren. Få rätter värmer lika mycket som en lammgryta, gärna med svamp eller rotfrukter. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|