FranskbrödFinns det någonting godare till frukost än helt nybakade frallor? Detta recept tar lite tid, men franskbrödbullarna blir härligt frasiga! Du behöverFördeg
Deg
Gör så här:25-30 bullar Blanda ingredienserna till fördegen och ställ dem att jäsa i rumstemperatur över natten. Lös sedan jästen och fördegen i vattnet, blanda ner alla övriga ingredienser och knåda med degblandare eller matberedare i 10 minuter. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 10 minuter. Låt degen jäsa i 30 minuter. Dela i 25-30 bitar och rulla till bullar. Platta ut dem lite och sätt på baklåtspapper eller smord plåt. Pensla eventuellt med vatten och dekorera med sesamfrön eller vallmofrön. Sätt nu ugnen på lägsta temperatur, cirka 40-50 grader. Sätt in en skål med vatten i botten och låt bullarna jäsa i ugnen till dubbel storlek. Ta ut bullarna och värm ugnen till 250 grader. Sätt in bullarna och spruta samtidigt in vatten i ugnen med en blomspruta. Efter tre minuter sänks temperaturen till 200 grader. Baka bullarna i 22-25 minuter. Låt svalna på galler och spruta gärna lite vatten på bullarna när de kommer ur ugnen. Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Majvor
19 juni 2015
Fördegen blev otroligt stabbig, värre än trolldeg. Jag hade i en extra dl vatten så blev den hanterlig. Och notera att det är "alla ingredienser UTOM SALT som ska i vid första knådningen. För övrigt blev de jättegoda och vackra! Kommentar av
bröd
24 juni 2011
Skålen med vatten, som man sätter in under jäsningen... ska den vara kvar under gräddningen också? Kommentar av
Mia
22 mars 2011
Ska verkligen bullarna gräddas så länge? Det bruakr ju vara 10-15 minuter när det gäller "brödbullar".
Redaktionens kommentar
Bullarna blir genombakta tidigare, men om du vill ha en knaprig yta, typisk för franskbröd behöver de längre tid i ugnen.
Kommentar av
Andreas
6 oktober 2008
Mycket goda, bytte ut vetemjölet mot vetemjöl special med fullkorn. Kan tänka mig att de är ännu godare med vanligt vitt mjöl. :) MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! ViltfärslimpaVilt ger smakenFärs förvandlas alltför oftast till pastasås. Men viltfärslimpa passar både som varmrätt och till snittar. Mos och marmelad på äppleFyll hyllorna med äpplen!Vi tycker om att fylla förråden inför vintern! Med så många äppelträd i landet finns det många goda skäl att koka mos och marmelad. KladdkakorVarianterKladdkakan är en älskad kaka, bakad av alla åldrar och serverad på mängder av sätt. Äten ljummen i tv-soffan en fredag, kyld och skuren i tunna skivor på buffén, med glass och strössel på barnkalaset... Vilken är din favorit? Säg din mening i forumet! Men prova först noga... Kanske är det klassikern? Eller varför inte den helt nya kladdkakan med yoghurt? Kladdig kakfest! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Varför socker?!