Dinkel i stället för vete?
Kan man byta ut vetemjölet i recepten till dinkelmjöl eller sojamjöl istället? Med tanke på glutenallergi.
- Pärlemor 54
Nja... bara dinkel kan bli lite tungt och klistrigt. Du kan prova med fint dinkelmjöl, men räkna med att det behöves lång jästid och lite mera tid i ugn. Om du kan tänka dig att blanda ut den med lite glutenfri mix, fin så tror jag du får ett resultat som mera påminner om orginalet. Prova dig fram och räkna med att du får ändra på mängden mjöl för att få en deg som är hanterbar.
Redaktionens kommentar
Det har du rätt i - brödet blir inte glutenfritt med dinkel. Men endel tål dinkel bättre än vanligt vetemjöl. Men som sagt - inte grlutenfritt!
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Mos och marmelad på äppleFyll hyllorna med äpplen!Vi tycker om att fylla förråden inför vintern! Med så många äppelträd i landet finns det många goda skäl att koka mos och marmelad. Mat på minuterNyttig snabbmat med fisk och grönt till vardagsSvårt att slita dej fri från julhelgens matfester? Laga snabb och god couscouspytt med lax och fänkål på några minuter! BakapizzaSnabbare pizzaNär pizzasuget sätter in är det svårt att stå emot. Men det finns sätt att baka en god pizza på nästan samma tid som du går till pizzerian. Är du planerad gör du en långjäst deg som ligger i kylen, färdig att baka ut när du kommer hem. Eller så slänger du ihop en snabb pizzadeg som får jäsa medan du river osten. Riktigt bråttom? Gör sconespizza som bara tar några minuter att bland ihop. Tips: Lägg pizzan på bakplåtspapper och dra över på en förvärmd plåt innan du sätter in den i ugnen så får du godare botten. Sen är det bara att välja pålägg efter behag. Margherita, capricciosa, gorgonzola, vegetarisk… Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Inte kan man byta ut vetemjöl mot dinkelmjöl för att få det glutenfritt! Dinkel innehåller ju lika mycket gluten som vanligt vete! Vad är detta?