Hemgjord müsli med frönIbland är det gott med någonting mer än frukostbullar... Gör egen, nyttig och lyxig müsli som smakar fantastiskt! Här en variant med frön, kokos och havregryn Du behöver
Gör så här:Blanda havregryn och solroskärnor i en skål. Rör ut honungen i vatten och blanda ner i havrerynen. Rör om och häll på ett bakplåtspapper på en plåt eller ungsform. Rosta i cirka 8 minuter i 200 grader. Passa noga så müslin inte blir bränd. Rör efter halva tiden. Blanda ner kokos, kakao nibs och russin i den varma müslin och rosta 2-3 miunter. Låt svalna och förvara i glasburk i rumstemperatur. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FormbrödKom i form med hembakat bröd!Ibland behöver man stöd i livet. Inte minst i köket. En form räddar ofta brödbaket och förvandlar den vekaste deg till härligt formbröd! PizzaSportlovsmiddag? Pizza!I sportlovstider smakar maten extra bra efter en dag i snön - och alla hurrar när det vankas pizza till middag! Tillbehör till grillfestenModiga tillbehör till grillenSalsan kan också göras med majs, som ges lite hetta. Till hamburgarna krämar vi förstås på med en hemgjord hamburgerdressing som klår alla köpevarianter. Den härliga röksmaken i surkålssalladen är något för den modige, som kanske väljer att lägga en rejäl klick i korvbrödet tillsammans med någon bra korv. Sallad lättar upp om maten blir för tung. Prova jordgubbsallad med lagrad ost! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|