FrallorEnkla att baka, mjuka och väldoftande. Hembakade frallor slår det mesta! Du behöver
Gör så här:24 stycken Smält smöret i en kastrull, slå över mjölken och låt bli fingervarmt, 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölkblandningen, honung, grahamsmjöl och salt. Knåda ner vetemjölet lite åt gången och knåda i 6-8 minuter i maskin eller cirka 12-15 för hand. Låt degen jäsa övertäckt i bunke i cirka 45 minuter eller tills den nått dubbel storlek. Ta upp degen och dela den i bitar om 55-60 g styck eller cirka 24 stycken. Rulla till bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Vispa upp ett ägg med lite vatten och pensla bullarna. Strö över sesam- eller vallmofrön. Låt jäsa ytterligare cirka 45-60 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader. Grädda bullarna i cirka 13 minuter mitt i ugnen tills de fått fin färg. Låt svalna på galler. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SoppreceptGröna soppor i alla färgerÄter du alltid vegetariskt eller gillar du bara att äta grönt? Prova en färgglad soppa! BrödreceptMera matbröd!Pepparochsalt älskar bra matbröd, samtidigt som vi är säkra på att bra bröd inte måste vara svårt att lyckas med. Prova några nya brödrecept. Kanske ett gott syrat fullkornsbröd som inte bara är gott utan dessutom nyttigt och fullt med fibrer? Eller baka en annan favorit bland bröden, dinkelbröd. Dinkel, vetesorten som stått sig genom tiden och ger underbart smakrika bröd, är allt annat än svårbakad. Känns brödbaket som ett måste? Prova ett enkelt grahamsbröd så slipper du krångla till det! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Jk