Tekakor

Något av det lyxigaste och godaste man kan börja dagen med! Mjölken gör kakorna mjuka. Servera med smör, ost och marmelad.

Du behöver

  • 5 dl mjölk
  • 50 gram jäst
  • 1,5 dl raps- majsolja eller smält smör
  • 3 msk socker
  • 16 dl vetemjöl (960 gram)
  • 2 tsk salt

Gör så här:

25 stycken

Lös jästen i den ljumma mjölken. Blanda ner allt utom saltet och rör någon minut. Tillsätt vetemjöl till en slät deg och knåda cirka 10 minuter med degblandare eller matberedare. Tillsätt salt och kör ytterligare fem minuter. Låt degen jäsa cirka 30 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 25 bitar. Rulla till bullar och platta eller kavla ut till kakor. Nagga med gaffel och sätt på bakplåtspapper eller smord plåt. Pudra över lite mjöl.

Låt nu tekakorna jäsa till dubbel storlek, cirka 60 minuter.

Baka av kakorna i 250 grader i 8-10 minuter.

Låt svalna något på galler innan servering.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
14 april 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
13 april 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
11 april 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
10 april 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
9 april 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
7 april 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Excellent blog here! Also your web site loads up very fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my website loaded up as quickly as yours lol ecbdddegdafdaedd
5 april 2016

Excellent blog here! Also your web site loads up very fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my website loaded up as quickly as yours lol ecbdddegdafdaedd

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Excellent post. I was checking continuously this blog and I'm impressed! Very useful info particularly the last part cdgfaeekcfcefeac
19 juni 2014

Excellent post. I was checking continuously this blog and I'm impressed! Very useful info particularly the last part cdgfaeekcfcefeac

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av I truly enjoy looking at on this web site , it contains superb blog posts. Heavierthanair flying machines are impossible. by Lord Kelvin. gggeefbckaabffeb
11 maj 2014

I truly enjoy looking at on this web site , it contains superb blog posts. Heavierthanair flying machines are impossible. by Lord Kelvin. gggeefbckaabffeb

Kommentar av Sophie
16 september 2013

Wow! Herregud vad gott med smör, ost och en kopp te :D

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Smart helgmat

Lyxig kyckling - helgmat som räcker länge!

En riktigt klassisk helgstek är ett lyxigt sätt att fira helg! Gör två rätter i en: Läckert fylld kyckling som finmiddag och kycklingsoppa i veckan.

kycklingrecept.nu

Formbröd

Baka lätt med form

Att jäsa bröd i form gör det lätt att lyckas. Enkelt rågbröd är en snabb väg till nybakat bröd!

hembakatbrod.se


Bakabullar

Nybakat

Vad sägs om en nybakad kanelbulle till helgfikat? I stället för en mikrad från frysen...

Doften av nybakade kanelbullar som fyller köket kan göra både vuxna och barn helt saliga. Och locka fram helt oanade förmågor när det gäller hur många bullar vi kan stoppa i oss...

Själv bakar jag gärna en omgång klassiska kanelbullar, med eller utan pärlsocker, och njuter dem varma till latte eller svart te.

Kanelbullen är så självklar som fikabröd att den ibland kommer bort bland alla andra kakor. Eller så plågar vi våra smaklökar och äter den först efter att den varit fryst och uppvärmd... Nej, bjud dig själv på det enkla men goda, njut bullen helt nybakad!

Oavsett om du vill baka klassiska kanelbullar eller väljer någon annan variant så får du bra tips inför bullbaket på bakabullar.se.

Klassisk och god fika! Önskar pepparochsalt.se.

 bakabullar.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...