Fiberbullar, osötadeRiktigt grova och goda frukostbullar! Passar fint med ost och en kopp starkt kaffe eller te. Bullarna går även fint att kalljäsa under natten och baka av på morgonen. Du behöver
Gör så här:18 stycken Lös jästen i det ljumma vattnet. Blanda ner alla allt utom saltet och knåda cirka 10 minuter med degblandare eller matberedare. Tillsätt salt och kör ytterligare fem minuter. Låt degen jäsa cirka 20 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 18 bitar. Rulla till bullar och platta till lite. Sätt på bakplåtspapper eller smord plåt. För finare yta kan du nu pensla med filmjölk. Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, 30-60 minuter. (Om du vill kalljäsa bullarna i kyl över natten täcker du dem i stället med plast och ställer in dem i kylen. Tag ut några minuter innan de sak gräddas på morgonen.) Baka av bullarna i 250 grader i 10-12 minuter. Låt svalna något på galler. Svar av Namn/signatur
14 april 2012
Saltet försvårar bildandet av fina glutentrådar eller nått sånt. Jag har dock aldrig märkt någon större skillnad Kommentar av
Annika
4 mars 2011
kan man frysa sånt här bröd?
Redaktionens kommentar
Packa in noga i täta plastpåsar så går det bra.
Kommentar av
louise
14 juni 2009
bytte hälften av vetemjölet till rågmjöl. smarr! Kommentar av
Birgitta
5 juni 2010
Mitt och familjens nya favvobröd!! Supergott!!! Kommentar av
renee
3 januari 2009
var lite tröga i degen efter att man helt i ca 8 dl vetemjöl och alt annat !! men var super goda.. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PannkakorCrêpesFyllda pannkakor är en läckerhet som gjord för köksexperiment. Prova nya, goda recept på crêpes! Mat för småHemlagad mat åt alla barn!
Riktigt bra mat är viktig tidigt i livet. Förutom att det är enkelt att laga själv sparar hemlagat också pengar. Vi ger dig råd och inspiration så du kan komma igång! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Varför ska man lägga i saltet sist? Jag la i allt på en gång. Vi får se hur det blir.