Frysa ogräddat bröd?
Finns det några frukostbullar som man kan frysa in innan de är gräddade, ta fram kvällen innan och lägga i kylen och sedan grädda nästa morgon?
- Annika
Ja, det går ofta bra att frysa färdigjäst eller nästan färdigjäst bröd för att ta fram det och baka av det när man snabbt vill ha nybakat bröd. De bröd jag tycker lyckas bäst är bullar med hög andel vetemjöl. Inte för grovt mjöl, alltså. Det är också bra om bullarna inte är för veka i degen - lite fastare bullar klarar frysningen bättre. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! MuffinsRäddningen i en veckad pappersformNär det plötsligt knackar på dörren är det skönt att ha en snabb fikalösning till hands. Kladdkakemuffins kan vara räddningen! LussekatterLussekatter och andra saffransbröd
Vare sig man bakar vanliga lussekatter med enbart smör eller varianten med kesella gäller det att knåda degen och låta dem jäsa ordentligt för ett bra resultat. Att variera genom att baka i olika former är roligt - det finns massor av idéer att hämta från gamla förebilder: kusar, prästens hår och solvagnar är bara några. Tänk bara på att lägga ungefär jämnstora bullar på samma plåt, så de blir färdiga samtidigt! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|