Bullarna jäser inte!
Mina bullar brukar bli tråkigt torra - de jäser inte upp som jag vill. Vad gör jag för för fel?
- Anders
Det kan finnas många skäl till det, här är några förslag: Är degvätskan ljummen och inte för varm? Varmt vatten tar död på jästen och då kan den inte jäsa. Prova att dra ner på mjölmängden - många tar för mycket mjöl, degen blir för kompakt och jäser dåligt. Se också till att degen får tid att jäsa - både innan du bakar ut bullarna och på plåten. Och kontrollera att ugnen är ordentligt varm innan du sätter in plåten. Lycka till! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Baka med äpplenÄppellängd med honung!Äpplen passar till mer än paj eller mos. Prova vetelängd med honung och mandel! Glutenfria småkakorGlutenfritt kalas med smaker för alla!
Allt fler behöver glutenfri kost och även om du själv tål mjöl är det inte ovanligt att dina gäster inte gör det. Men att baka glutenfria småkakor brukar gå lätt och bli riktigt gott! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|