Bullarna jäser inte!
Mina bullar brukar bli tråkigt torra - de jäser inte upp som jag vill. Vad gör jag för för fel?
- Anders
Det kan finnas många skäl till det, här är några förslag: Är degvätskan ljummen och inte för varm? Varmt vatten tar död på jästen och då kan den inte jäsa. Prova att dra ner på mjölmängden - många tar för mycket mjöl, degen blir för kompakt och jäser dåligt. Se också till att degen får tid att jäsa - både innan du bakar ut bullarna och på plåten. Och kontrollera att ugnen är ordentligt varm innan du sätter in plåten. Lycka till! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Första adventStillsam adventsfikaFörsta advent är startskottet för julen! Baka mjuk pepparkaka och lys upp det första julstöket med doften av kardemumma, kanel, nejlika och ingefära... BakabullarNybakatDoften av nybakade kanelbullar som fyller köket kan göra både vuxna och barn helt saliga. Och locka fram helt oanade förmågor när det gäller hur många bullar vi kan stoppa i oss... Själv bakar jag gärna en omgång klassiska kanelbullar, med eller utan pärlsocker, och njuter dem varma till latte eller svart te. Kanelbullen är så självklar som fikabröd att den ibland kommer bort bland alla andra kakor. Eller så plågar vi våra smaklökar och äter den först efter att den varit fryst och uppvärmd... Nej, bjud dig själv på det enkla men goda, njut bullen helt nybakad! Oavsett om du vill baka klassiska kanelbullar eller väljer någon annan variant så får du bra tips inför bullbaket på bakabullar.se. Klassisk och god fika! Önskar pepparochsalt.se. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|