Bieffekter av överjästa frukostbullar?
Kan man äta brödet utan några bieffekter om det är överjäst och luktar alkohol när de kommer ut ur ugnen om man inte tycker att det är något fel på smaken?
- Tova
Nej, det kan jag inte tänka mig ska vara några problem! Det är en del av finessen med hembakat bröd: det blir nästan alltid gott, även om man misslyckas med någon del av bakningen (som jäsningen till exempel, ett moment som kan kräva lite tajming). Det enda som kan vara ett problem är om någon ingrediens är dålig från början (härsken, surnad och så vidare). Så, bred på smör och ät! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! LammreceptLyckas med lammLaga lamm till helgen! Prova lammkotletter med tomat och du har en rustik rätt med helgkänsla. SquashreceptSquash i överflödSquash är en bra råvara som lätt tar till sig andra smaker och passar i många rätter. Dill och squash är gott ihop, till exempel i pastasås. Fylld och gratinerad med quornfärs mättar squashen många. Mild squashsoppa blir gott till förrätt och kompletteras med squashpudding till efterrätt. Överflöd är ett välsmakande problem! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|