Kan man baka frallor på fullkorn?
I alla recept jag hittat står det att frallor ska bakas på vetemjöl. Kan man baka det på fullkornsmjöl om man vill vara lite nyttigare?
- Linnea
Visst kan du baka frukostbullar på grovt mjöl, men... då kommer det inte att bli frallor. För att få bröd som påminner om frallor i konsistens och smak behövs mjöl med hög proteinhalt, och ett grövre mjöl kommer inte att ge samma inkråm, samma lyft eller samma yta. En kompromiss är att använda vetemjöl special med fullkorn, eller att själv byta ut en del av vetemjölet mot fullkorn. Då kommer du att få bullar som påminner mera om frallor. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SalladsreceptMatig salladEn fräsch sallad kan vara mättande nog för en hel middag. Fetaostsallad är snabbt, lätt och gott! GlutenfrittGlutenfria småkakor som alla gillar!Allt fler väljer bort gluten och vi bakar såklart glutenfria kolakakor! Sylt och chutney av rabarberFånga rabarbersmaken i flyktenMed sin syrliga smak bryts rabarbern fint med sötma. Detta gör rabarberchutney till ett uppskattat tillbehör att plocka fram i vinter. Nu före den stora syltruschen senare i sommar kan vi ta oss tid att koka sylt på rabarbern - och av kryddor som kanel och vanilj lyfter smaken ytterligare! Den klassiska efterrätten kompott går också den att frysa in, men kanske vill vi helst äta genast med lite kall vispgrädde. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|