Hemgjord müsli med rågflingorEtt gott recept på egen müsli som rostas i ugnen! Här använder vi rågflingor, hackad mandel och torkade äppelbitar för en härlig müsli. Du behöver
Gör så här:Blanda alla torrvaror utom äpplebitarna. Rör samman honung och vatten, blanda i oljan. Blanda med torrvarorna. Lägg müsli på ett bakplåtspapper i en ugnsfast form eller djup plåt. Rosta i cirka 5 minuter i 200 grader. Passa hela tiden och rör någon gång under tiden. Müsli ska ha fått fin färg men blir lätt bränd - så passa noga. Blanda ner äpplebitar och kanel i den varma müslin. Låt svalna helt på låten och förvara sedan i rumstemperatur i en glasburk. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! ViltskavVildare matlagningI frysdisken finns flera sorters viltskav att välja på. Låt viltsmaken komma fram eller tämj den - prova renskav med äpple! SconesOst- och olivsconesOst- och olivscones blir en matig fika! Eller ett gott tilltugg till salladen. BrödreceptMera matbröd!Pepparochsalt älskar bra matbröd, samtidigt som vi är säkra på att bra bröd inte måste vara svårt att lyckas med. Prova några nya brödrecept. Kanske ett gott syrat fullkornsbröd som inte bara är gott utan dessutom nyttigt och fullt med fibrer? Eller baka en annan favorit bland bröden, dinkelbröd. Dinkel, vetesorten som stått sig genom tiden och ger underbart smakrika bröd, är allt annat än svårbakad. Känns brödbaket som ett måste? Prova ett enkelt grahamsbröd så slipper du krångla till det! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|