Riskfylld bakning?
jag frågade om ungefärliga mått när man bakar (jag höftar alltid)
- SVEN
Hej! Nej, det finns inga direkta risker förknippade med att höfta när man bakar, tvärtom utvecklar du säkert en fingertoppskänsla för vilken mängd mjöl som krävs och så vidare. Då kan man ta vara på slattar i skåpen och lär sig att själv vidareutveckla recept, om man följer recept ibland. Däremot kan du inte förutse hur brödet ska bli från gång till gång. Men kanske gör det ingenting? MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BlåbärstiderDet lyser blått i blåbärsskogen!Visst ska blåbärssylt kokas, men med alldeles färska blåbär i korgen gör vi blåbärssmoothie! PizzaRuccolaEn välgjord pizza är en fest för både ögat och gommen. Baka den själv från grunden så behöves bara enkla pålägg för att lyckas. Börja med en riktigt god botten, luftig och frasig. Bäst lyckas du med en långjäst pizzadeg, men även en pizza gjord på snabb pizzadeg kan bli en läckerhet. Ska du ta med pizzan på utflykten passar ofta en mjuk pizzabotten bättre. En hemmakokt tomatsås och du är i land med en aubergine och ruccolapizza som slår många omständiga recept med massor av ingredienser. Som så ofta, det enkla kan vara det riktigt goda! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|