Brytbröd med boveteEtt riktigt fibertillskott på morgonkvisten? Prova bovetebullar! Du behöver
Gör så här:25 bitar Koka upp vattnet och lägg i bovetet. Låt temperaturen sjunka till ljummet och lös i jästen. Knåda sedan i alla ingredienserna utom salt och vetemjöl i en matberedare eller degblandare. Kör någon minut och tillsätt vetemjölet till en lös deg. Knåda 10 minuter. Tillsätt saltet och kör 5 minuter. Låt degen jäsa ca 40 minuter. Slå upp i en smord eller bakplåtsklädd långpanna. Pensla brödet med fil eller lite olja och strö på kli. Skär i 25-30 rutor med en vass kniv. Låt jäsa til dubbel storlek, 45-60 minuter. Baka av brudet i 250 grader i cirka 25 minuter. Kommentar av
Caramel
25 april 2011
kan man byta ut kruskakli mot havrekli för att få glutenfritt? Ja så klart byta ut vetemjölet också mot glutenfritt också Kommentar av
Linnéa
4 april 2011
Blev inte alls som på bilden.. Men det var riktigt gott :) MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SöndagsstekEgen rostbiffSkippa färdigköpt och laga från grunden. Egen rostbiff är lätt att lyckas med. FläskpannkakaMatiga pannkakorVarför steka pannkakor i stekpanna när det finns ugn? Ugnspannkaka är bekväm mat på nolltid. PajreceptHelgmiddagPaj passar nästan alltid bra att bjuda på. En perfekt rätt att förbereda i förväg eller att snabbt svänga ihop när det är bråtom. Variationerna är oändliga och du kan lätt göra olika sorters pajbotten, med grovt eller fint mjöl efter smak och tillfälle. Laga klassiska pajer som köttfärspaj eller en god och smakrik ostpaj. Den som vill ha omväxling lagar kikärtspaj eller brie-och salamipaj. Kanske ett nytt, läckert recept på champinjonpaj med bacon? Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Helt misslyckat! Andra jäsningen jäste inget. Platt och torrt. Omöjligt att skära. Och vilken betydelse har 1 dl kruskakli i receptet?